Pages test

Sunday, September 4, 2016

In atenţia Guvernului României şi a Prim-ministrului Dacian Cioloş

S O L I C I T A R E  U L T I M A T I V Ă
Proiect Ordonanţă de Urgenţă  “Salvaţi pădurile României“

Doar interzicerea urgentă prin LEGE a exporturilor mai poate lăsa 
un strop de verde pe harta României!

___Remis Guvernului României, Prim – Ministrului Dacian Cioloş si opiniei publice prin intermediul mass-media. Înregistrat la Guvern, Secretariatul General, Registratura Generală, în data de 26.08.2016, cu numărul: #11245l. [Reactia imediată a Guvernului şi a Premierului Dacian Ciolos este analizata aici(click pt detalii).]
___Asociaţia 16 Decembrie 1989, persoane fizice şi juridice, semnatari şi susţinători ai acestui demers:

___Înţeleg să adreseze Guvernului României şi Premierului Dacian Cioloş, această solicitare – ultimativă, în ceea ce priveşte semnarea de îndată a unui Memorandum între cele două părţi privind  iniţierea urgentă  de către guvern  a unui act normativ  privind stoparea defrişărilor ilegale şi nejustificate din România. Termenul  pentru semnarea acestui Memorandum, este data de 26.08.2016.
___Principiile pe care le dorim stipulate în Memorandum, sunt cele pe care noi le considerăm  obligatorii a se regăsi  şi în prevederile actului normativ subsecvent.

___Acestea sunt:

___1: Interzicerea prin Lege a tuturor exporturilor de masă lemnoasă din România, indiferent de forma în care se prezintă lemnul, brut sau prelucrat.
___2: Interzicerea prin Lege a tuturor tăierilor la nivel naţional, exceptând strictul necesar de masă lemnoasă pentru uz intern.
___3: Interzicerea prin Lege a tuturor tăierilor din toate Rezervaţiile, Parcurile Naţionale şi Parcurile Naturale prezente pe teritoriul României, până când fondul forestier naţional se reface la nivelul celui existent în anul 1989. 
___4: Interzicerea prin Lege a tuturor tăierilor de pădure în toate ariile în care până acum s-a defrişat masiv sau parţial, tulburându-se echilibrul ecosistemului local;
___5: Obținerea de urgenţă a regiunilor forestiere protejate, incluse în patrimoniul mondial. Includerea imediată în patrimoniul mondial UNESCO a pădurilor virgine şi cvasi-virgine, precum şi a celor mai valoroase şi bătrâne păduri din România.
___6: Interzicerea prin Lege a construcţiei de microhidrocentrale în Rezervaţiile, Parcurile Naţionale şi Parcurile Naturale prezente pe teritoriul României.

___Totul trebuie implementat rapid, prin Ordonanţă de Urgenţă.

___De asemenea, solicităm aducerea şi discutarea problemei defrişărilor şi a dezastrului ecologic din România în atenţia CSAT, SRI, DNA, Ministerul Mediului. Toate aceste instituţii sunt obligate să se pronunţe faţă de această gravă problemă. Conform legilor în vigoare trebuiau să o facă demult şi să intervină pentru a nu se ajunge la dezastrul actual!
     Va reamintim că în baza legii promulgate de Preşedintele Klaus Iohannis, defrişările ilegale mai mari de un hectar sunt considerate oficial vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale. (Proiectul legislativ pentru includerea defrişărilor ilegale în cadrul ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, completarea Legii privind siguranţa naţională a României şi având caracter organic)

___În ciuda acestei legi care există doar pe hârtie, în România s-au tăiat şi se taie ilegal sute de mii de hectare, nu unul singur. Zeci de mii de cazuri de tăieri ilegale sunt raportate în fiecare an, şi ele nu sunt decât o parte din totalul real. Ca exemplu, potrivit datelor comunicate de autorităţi, în 2015 s-a înregistrat un total de 34.870 de cazuri de tăieri ilegale de arbori.
___Dincolo de asta, există adevarate reţele mafiote structurate în primul rând la nivel instituţional, care prin trafic de influenţă şi fals în acte au dobândit ilegal păduri, precum şi dreptul de a le exploata. Cerem CSAT, SRI, DNA, Ministerul Mediului să declanşeze o anchetă detaliată şi să ia măsuri urgente faţă de această situaţie care din 1989 până astăzi a devenit arhicunoscuta opiniei publice.
Dorim declanşarea urgentă a unor anchete reale şi începerea urmăririi penale faţă de toţi factorii decidenţi care în mod legal se fac vinovaţi de situaţia actuală, cu precădere a celor situaţi la cel mai înalt nivel!

___Menţionăm faptul că înţelegem prin prezenta Solicitare – ultimativă angajarea Guvernului prin Memorandum, ca în termen de 30 de zile de la semnarea acestuia, să întreprindă toate demersurile în vederea emiterii unui act normativ cu aplicabilitate imediată, privind stoparea pentru o perioadă a tuturor tăierilor în  vederea exportului de masă lemnoasă din România!
___Acest act  normativ poate să aibă chiar şi valoarea  unui Moratoriu, până la elaborarea  unei legi sau a unui Cod Silvic apropriat doleanţelor noastre şi necesităţilor strategice privind  Securitatea Naţionala în ceea ce priveşte partea bio-sferei naţionale la care ne referim – arealul silvic al României, pădurile ei!
___Pe perioada acestui Moratoriu, toate reglementările normative în legătură cu exploatarea în vederea exportului masei lemnoase din România, se suspendă prin notificare expresă în interiorul actului normativ a cărui elaborare o cerem prin intermediul acestui demers!

___Vă atragem atenţia că cetăţenii României aşteaptă adoptarea acestei Ordonanţe de Urgenţă fără întârziere şi fără modificări. De asemenea, nu vor fi acceptate alte propuneri care să înlocuiască aceste cereri clare. Considerăm mobilizările temporare şi acţiunile superficiale ale autorităţilor locale, sau Radarul Pădurilor, Inspectorul Pădurii, etc, doar diversiuni repetate faţă de adevăratele căi legale de a opri dezastrul naţional cauzat de defrişări. În cazul în care propunerea noastră va fi refuzată, vom considera refuzul că fiind o dovadă incontestabilă a complicităţii guvernului actual şi a conducerii sale cu Mafia Lemnului şi cu interesele aferente acestei mafii.
___Dorim o intervenţie în forţă a tuturor instituţiilor statului, pentru a putea opri fenomenul grav al defrişărilor, care constituie în prezent una dintre cele mai mari ameninţări la siguranţa naţională a României şi la viitorul cetăţenilor săi.
___Convinşi fiind că puteţi conştientiza atât dumneavoastră, domnule Premier Dacian Cioloş, cât şi membrii  Cabinetului  pe care-l conduceţi, gravitatea încadrării imaginii publice a domniilor voastre în rândul celei a Mafiei Lemnului din România, în cazul în care nu daţi curs dezideratelor acestei Solicitări – ultimative, ne exprimăm încrederea în deschiderea pe care o veţi arăta demersului nostru.

26.08.2016, Bucureşti, Guvernul României


Semnatari Memorandum Proiect Ordonanţă de Urgenţă:

 Cristian Teodorescu, Conferenţiar, 
Profesor Universitar Doctor,
Fondator Essential News Network

Mircea Vintilescu Cercetător, Doctor în probleme de monitoring integrat de mediu, Profesor Universitar asociat, Coordonator Proiecte, Susţinător al Societăţii Civile, Decan al Asociaţiei Profesioniştilor în Protecţia Mediului
Liviu Băcană, Preşedinte Asociaţia 16 Decembrie 1989,
Fondator "Confederaţia 16 Decembrie 1989"

Doctor Napoleon Săvescu, Medic Chirurg, Preşedinte şi fondator al societăţilor „Dacia Revival International Society Inc.” şi
 „The Romanian Medical Society of New York”
Bojko Stankovik, Vicepreşedinte al Consiliului Românilor de Pretutindeni, Preşedinte al Uniunii Românilor din Serbia
Nicoleta Taylor, Fondatoare a Grupului de Inițiativă Cetățenească 
”Drepturile Pământului”.
Bacosca Antoanela Iustina, Psiholog Clinician Principal şi Cadru
Didactic

 STOP Defrişărilor, Pagină de monitorizare zilnică a situaţiei pădurilor
Mihaela Mureşan, Economist, Inspector de Resurse Umane Acreditat CIFAA.
Alexandru Teleagă - Inginer Telecomunicații, Universitatea Politehnică din Timișoara, Facultatea de Electronica şi Telecomunicații
Lili Atschreiter, Tehnician CAD
Ibolya Vigh, Operator Tehnic


CE PUTEM FACE +

___+ Proiectul trebuie susţinut on line, e bine să dăm cât mai mult share pe tot internetul, apoi să şi comentăm pentru argumentarea lui. Este postat şi pe facebook, puteţi da share de acolo.
___+ E foarte important să ne implicăm şi să comentăm pe retelele de socializare, expunand în mod civilizat dorinţa noastră şi argumentele descrise în Proiectul de Ordonanţă şi în analiza reacţiei guvernului. Trebuie comentat mai ales la postarea cu ordonanţa- încă este ultima postare.  
___+ De asemenea, e foarte important să îi contrazicem mereu, cu argumente, pe toţi impostorii care sunt plătiţi de mafia lemnului să manipuleze, să dezinformeze, şi direct sau indirect, să ia apararea sistemului actual. Dăm reply la comment, sau menţionăm numele lor în comentarii şi nu lăsăm dezinformările fără răspuns.

1 comment:

  1. Urgent si neconditiionat vom apara tot ce este Dacic/Romanesc!Asa nu se mai poate, neamul nosru este pe calea disparitie, avem pbligatia morala sa ne aparam neamul=familia! Asa sa ne ajute Dumnezau!

    ReplyDelete