Pages test

Thursday, October 1, 2015

Rusia impotriva terorismului global

Rusia prezintă la ONU un proiect pentru crearea unei coaliţii antiteroriste cu participarea Siriei
 

___Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat, la Adunarea Generală a ONU, sprijinul pentru regimul de la Damasc.
___News Rusia a prezentat în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite un proiect de rezoluţie în vederea creării unei largi coaliţii antiteroriste la care să participe şi regimul de la Damasc, condus de preşedintele sirian Bashar al-Assad, informează agenţia Mediafax, care citează site-ul cotidianului „Le Figaro“.  

___Proiectul condamnă „organizaţii teroriste“ precum Statul Islamic, Al-Qaida şi Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida. „Terorismul reprezintă o mare ameninţare pentru pacea şi stabilitatea din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii; sunt necesare eforturi colective, naţionale, regionale şi internaţionale pentru contracararea acestei ameninţări“, se arată în proiectul de rezoluţie. 

___„Toate ţările trebuie să participe pe măsură la aceste eforturi şi să îşi coordoneze operaţiunile cu administraţiile statelor unde vor avea loc activităţile (o referire la Siria şi Irak), în acord cu principiile suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor membre“, conform proiectului elaborat de Rusia. Practic, proiectul prevede cooptarea regimului de la Damasc, susţinut de Rusia, la toate operaţiunile antiteroriste de pe teritoriul Siriei. Rusia, principalul aliat internaţional al regimului de la Damasc, a iniţiat miercuri raiduri aeriene în Siria, vizând, oficial, reţeaua teroristă Statul Islamic. 
___Conform unor surse, aviaţia militară rusă a atacat poziţii insurgente, spre nemulţumirea Statelor Unite şi a altor ţări occidentale, care oferă susţinere opoziţiei siriene. O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de un an raiduri aeriene împotriva poziţiilor teroriste din Irak şi Siria. Sursa: Mediafax.ro

No comments:

Post a Comment