Pages test

Tuesday, January 13, 2015

Ameninţarea teroristă internaţională

 ÎN ATENŢIA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, A CONSILIULUI SUPREM DE APĂRARE A ŢĂRII, A SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAŢII, A CONSILIULUI NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI
 ŞI A TUTUROR INSITUŢIILOR ABILITATE ALE STATULUI ROMÂN

Ameninţarea teroristă internaţională şi efectul acesteia asupra României


___Vă supunem atenţiei un subiect de maximă importanţă, care a trecut relativ neobservat, şi care trebuie urgent să primească un răspuns din partea autorităţilor Statului Român: respectiv comportamentul public pe care realizatorul tv Radu Banciu l-a avut în data de, în cadrul emisiunii sale de la postul B1 Tv, din data de 08.01.2015.

___Iată doar câteva dintre afirmaţiile grave făcute la această dată:

___„Demenți pe care îi vedem ucigând peste tot în lume ucid în numele Islamului”. „Această religie este la originea evoluției tuturor acestor oameni. Această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni.” „Indiferent dacă sunt doctori sau profesori, ei își trag seva din acest rahat care este Islam” “Duceți-vă dracului de tâmpiți.” ”Această religie manipulează pe oricine”, “Coranul… acest RAHAT de carte”.
___ABU AL OLA, președintele Centrului Cultural Islamic “Islamul Azi”, a declarat deja că are de gând să dea îl dea în judecată pe dl Banicu, pentru că a adus jigniri Coranului.___
___Iar dacă atacul terorist de la Charlie Hebdo a fost justificat prin nişte simple caricaturi, atunci imaginaţi-vă ce motive tocmai a oferit dl Banicu pentru a fi atacată România!
___După cum a declarat dl George Maior: „În România au fost dejucate atentate.” “Atentatele în Europa vor continua”. În acest context, dl Banciu a creat o vulnerabilitate imensă României, prin atitudinea publică avută, atitudine caracterizată printr-o violenţă a limbajului şi o serie de insulte gratuite şi generalizate la adresa lumii musulmane, care nu îşi găsesc precedent nicăieri în Europa şi nicăieri în lume!

___Abordarea politicii internaţionale este întotdeauna o chestiune delicată! Atunci cand ea se face respectand anumite norme şi cutume general acceptate, şi respectand totuşi minima deontologie profesională, totul este în regulă. Când nu, ea devine o mare problema. În acest caz, chiar una de siguranţă naţională.
___Se ştie că emisiunile dl Banciu au  încălcat de multe ori această deontologie pe subiecte de interes  preponderent  intern.  În cazul  atentatelor teroriste din Franta însă, dl Banciu a trecut cu mult dincolo de pamflet şi dincolo de orice regulă, oricat de “forţat” am putea  să o acceptam. Dl Banciu, prin “exaltarea” patologica pe care este lăsat de conducătorii trustului respectiv să şi-o manifeste în cazul “Charlie Hebdo”, pune într-un real pericol poporul român în cel putin doua aspecte esenţiale: ameninţarea teroristă internaţională şi efectul acesteia asupra României!

___Ceea ce vrem să subliniem sunt următoarele aspecte: injuriile aduse de dl Banciu în aceasta emisiune, la adresa lumii musulmane, la adresa libertăţii acesteia şi a credinţei musulmane, creează suficiente motive de nesiguranţă poporului roman într-un context internaţional extrem de instabil, în care ameninţarea teroristă la adresa cetăţeanului din orice parte a lumii este mai mult decat o realitate obiectivă, este defapt un “război contemporan mai mult sau mai putin declarat” !
___Iar pe un fond  internaţional  crescut  al gradului de alertă teroristă, reacţii publice grave precum cea a dl Banciu nu fac altceva decât să crească riscurile unor atentate şi să transforme România într-o potenţială ţintă teroristă!

___În acest context, atragem atenţia şi asupra reluarea discuţiilor în România asupra legii “Big Brother”, faţă de care ne exprimăm dezacordul! Nu este nevoie ca drepturi şi libertăţi esenţiale, câştigate cu sânge în Revoluţia Română din Decembrie 1989 şi pentru care s-a luptat neîncetat timp de 25 de ani, să fie anulate în câteva momente! Nu este nici o nevoie ca toţi cetăţenii să îşi piardă drepturi şi libertăţi esenţiale! Este nevoie doar de aplicarea unor legi clare, care să pedepsească provocatorii, instigatorii, pe cei care promovează în spaţiul public un comportament deviant, cei care insultă şi jignesc gratuit, şi care prin acţiunile lor individuale ajung să expună România ca stat ameninţarilor externe. Considerăm că dl Radu Banciu se face vinovat de toate aceste fapte.

___Ca urmare a acestei situaţii:

___Solicităm în primul rând Preşedintelui României, domnului Klaus Iohannis, să ia poziţie oficială urgentă faţă de această situaţie gravă şi să remedieze situaţia prin disocierea imaginii României de atitudinile semnalate mai sus. Considerăm că poziţia oficială a Preşedintelui României este cea mai în măsură să contrabalanseze orice excese sau greşeli de asemenea natură comise în spaţiul public.

___Solicităm tuturor instituţiilor abilitate ale Statului Român, să ia de urgenţă toate măsurile legale corespunzătoare unei astfel de situaţii!

___Solicităm CNA-ului să se sesizeze de urgenţă  asupra acestui fapt şi să ia imediat toate măsurile necesare.


___Scrisoarea noastră este un apel la normalitate şi comportament echilibrat, nicidecum unul care să ingrădeasca în vreun fel sau altul libertatea de expresie a mass-media sau a cetăţeanului român! Contextul geo-politic actual, apartenenţa  noastra  la anumite  structuri de securitate  şi politice trebuie  să se reflecte şi într-un comportament public pe măsura companiei pe care ne-am asumat-o cu toţii ca naţiune şi ţară.

___Bucureşti / Timişoara/11.01.2015
___Cristian Teodorescu, Liviu Băcană

No comments:

Post a Comment