Pages test

Thursday, July 31, 2014

APEL PENTRU SALVAREA PĂDURILOR ROMÂNIEI

APEL PENTRU LANSAREA TEMEI DE DEZBATERE PUBLICĂ PRIVIND NECESITATEA ELABORĂRII ŞI ADOPTĂRII DE URGENŢĂ A UNOR MĂSURI LEGALE DE PROTECŢIE ŞI
REGENERARE A FONDULUI FORESTIER

România de astăzi plânge, iar inundaţiile de acum sunt
valuri de lacrimi ale copacilor tăiaţi în munţi
.“
   ________________________________________________________________

Urmăriţi mâine seară, 01.08.2014, pe Realitatea TV, începând cu orele 21, emisiunea Jocuri de Putere, a cărei temă o vor constitui subiectele acestui articol. Pe această cale îi mulţumesc lui Rareş Bogdan, pentru promptitudinea răspunsului pe care mi l-a dat şi pentru interesul acordat constant faţă de problemele grave ale României. Facebook.com/JocuriDePutereRealitateaTV
________________________________________________________________


___Să ne aliniem europei la Standardele de Protecţie a Mediului

___În ţările civilizate, nimeni nu taie nimic fară autorizaţie, iar autorizaţiile se obţin foarte greu. Acolo există legi extrem de aspre privind protectia mediului, legi care prevăd sancţiuni penale şi amenzi uriaşe pentru orice interacţiune distructivă cu natura. De multe ori, după o anumită vârstă, unii copaci sunt chiar intabulati! Aşa este normal, şi aşa ar trebui să stea lucrurile şi la noi. Aşadar, să ne aliniem şi noi europei la Standardele de Protecţie a Mediului, nu să devenim o ţără-colonie, care să cadă pradă unor firme străine ce vin să jefuiască ca în vestul sălbatic. 

___Avem nevoie de legi care să protejeze Patrimoniul Naţional şi care să ne garanteze supravieţuirea şi şansele la viaţă. Avem nevoie de legi care să protejeze resursele minerale, apele şi pădurile, pentru că România nu poate trăi cu cianură de la exploatări miniere, cu apa infestată de chimicale cancerigene rezultate din exploatarea gazelor de şist şi fără păduri. Pădurile României sunt un element esenţial şi valoros, iar defrişările actuale, având în vederea scara la care se desfăşoară, reprezintă inclusiv un atentat la Siguranţa Naţională. Un atentat generat de lăcomia criminală a unor străini, care s-a împletit într-un mod fatal cu lăcomia unor politicieni români trădători.

___Mafia lemnului a funcţionat exclusiv sub conducere şi protecţie politică, şi a devastat aproape complet pădurile României, inclusiv Rezervaţiile, Parcurile Naturale şi Parcurile Naţionale. Politicienii care au tăiat pădurile de 25 ani s-au gândit şi se gândesc încă doar la buzunarele lor, nu la viitorul României. Se gândesc cu cinism că pot pleca oricând în altă ţară, şi nu le pasă de dezastrul pe care îl lasă în urmă. Ca atare, au vândut şi vor să vândă până la capăt toate bogăţiile extraordinare ale ţării noastre: aurul galben(minereul aurifer), aurul negru(petrolul) şi aurul verde- pădurile.


___Defrişările şi inundaţiile, sau despre cauză şi efect

___Într-o mare măsură, toate inundaţiile catstrofale care se întâmplă acum sunt o consecinţă a unor acte criminale săvârşite în mod premeditat de 25 de ani încoace. Vinovăţia este în primul rând a politicienilor, dar apoi este şi a omenilor care i-au tolerat, atât pe ei cât şi toate acţiunile lor distructive. Acum, în mod paradoxal, pe drumurile calamitate din Novaci se chiniuie fără succes să construiască baraje pentru a oprei furia apelor aceleaşi utilaje care până ieri, zi şi noapte au tăiat şi au devastat toate pădurile din zonă. România de astăzi plânge, iar inundaţiile de acum sunt valuri de lacrimi ale copacilor tăiaţi în munţi.
___Totul este foarte simplu de înţeles: tăierea abuzivă a pădurilor modifică circuitul apei în natură, într-un mod fatal pentru oameni. Iar dacă defrişările ating un anumit prag, modificările sunt ireversibile. România a ajuns foarte aproape de acest prag.
___Ca atare, într-o corespondenţă perfectă, judeţele cele mai afectate de inundaţii sunt exact acelea în care au avut loc defrişări ilegale masive: Argeş, Vâlcea şi Gorj.___Tot datorită defrişărilor masive, debitul de apă poate depăşi capacitatea de stocare a barajelor construite pe vrea lui Ceauşescu, baraje care deşi nu mai sunt întreţinute de 25 de ani, încă joacă un rol foarte important în prevenirea inundaţiilor. De exemplu, capacitatea de umplere a barajului Vidraru a ajuns la un procent de 98%, cea mai mare din ultimii ani și în momentul de faţă nu este posibilă deversarea, deoarece s-ar produce inundaţii semnificative în aval. Link pt detalii._


___România integrată în UE, exploatată ca în vestul sălbatic de companiile europene. Austriecii taie păduri româneşti de 1 MILIARD de Euro pe an!!!


___Schweighofer, Kronospan şi Egger sunt cele două companii austriece care controlează prelucrarea lemnului din România. Ele au ajuns în 2013 la afaceri cumulate de 1 MILIARD EURO din vânzarea de cherestea şi alte produse din lemn, din care cea mai mare parte au mers la export. Schweighofer a avut o cifră de afaceri de 470 miloane de euro şi un profit de aproape 100 miloane de euro anul trecut- asta doar din cifre oficiale. În realitate, cu siguranţă câştigul obţinut este mult mai mare, şi nu îşi imaginează nimeni că profitul total în mafia lemnului se limitează doar la ce este trecut în acte.

___În tot acest timp, ce profit aşteaptă statul român? Ca să vă faceţi o idee, comparativ cu tot ceea ce este descris mai sus, Gigantul Romsilva, ce administrează 3 milioane de hectare de păduri aşteaptă un profit ridicol, de doar 11 milioane Euro!!!
___Fostul director al Regiei Naţioane a Pădurilor Romsilva din perioada 2002-2003, Filip Georgescu a a susţinut adoptarea în regim de urgenţă a două acte normative prin care s-a creat condiţiile legislative necesare pentru exploatarea masivă a fondului forestier românesc de către Holzindustrie Schweighofer.

___Prima a fost Ordonanţa de Urgenţă 71 din 2002, prin care Romsilva putea încheia contracte de vânzare a masei lemnoase pe termen lung, cu agenţii economici care au o capacitate de procesare a unei cantităţi de peste 20.000 metri cubi pe an. Principalul beneficiar al acestei măsuri legislative a fost Holzindustrie Schweighofer care, prin trei contracte încheiate cu Romsilva pe o perioadă de 10 ani, a primit dreptul de a exploata în jur de un milion de metri cubi de lemn, anual!!!
___După un plan bine elaborat şi într-o deplină complicitate cu autorităţile locale, firma Holzindustrie Schweighofer a beneficiat de nenumărate hotărâri judecătoreşti ilegale.


___În România, totul este de vânzare. Pădurile, politicienii, procurorii, judecătorii.

___Mafia din justiţie slujeşte din plin mafia lemnului. Un singur judecător a emis 69 de hotărâri ilegale pentru firmele controlate de austrieci!!! Un exemplu care a ieşit deja la lumină îl reprezintă cazul de la Judecătoria Rădăuţi. Aici, judecătorul Costică Bărbuţă a emis peste 69 de hotărâri judecătoreşti prin care mai multe terenuri au ajuns direct în proprietatea firmei Schweighofer.
___La ora actuală, Costică Bărbuţă este arestat, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, complicitate la luare de mită, trei infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (69 acte materiale) şi complicitate la şantaj, s-a precizat într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
___În acelaşi dosar a fost reţinut şi procurorul Dumitru Dîmbu, şeful secţiei Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, pentru trafic de influenţă, complicitate la şantaj, cinci infracţiuni de favorizarea făptuitorului dintre care una în formă continuată (două acte materiale) şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei. Link pt detalii.

 
___PSD+Ponta+baroni+mafia lemnului=iubire. Defrişări ilegale în beneficiul baronilor roşii.

___Guvernul, la presiunea PNL, prin fostul ministru Lucia Varga, şi-a asumat un Cod Silvic care să schimbe radical actuala situaţie. În Parlament, PSD a făcut front comun cu grupurile de interese oculte din silvicultură şi, prin modificările aduse, a schimbat toate prevederile care stopau tăierile ilegale şi defrişările. Deci iată cum Victor Viorel Ponta şi PSD promovează interesele criminale ale mafiei lemnului, menţinând actualul cadru legislativ, care face posibile toate ilegalităţile din domeniul forestier.

___Şi tot spre aducere aminte: Anul acesta, printr-o serie de amendamente la Codul Silvic, un grup infracţional de 38 de deputaţi PSD a încercat să dea liber la defrişări în pădurile private. Zece dintre ei sunt proprietari direcţi de păduri, iar restul deţin păduri prin interpuşi. Link pt detalii.
___Mai rămân de observat două aspecte legate de Victor Ponta. Primul este felul în care se adreseaza Ponta ministrului apelor, aflat în vizită la inundaţii, fapt mult prea uşor trecut cu vederea: “Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?” Click pentru a vedea video! Detalii Realitatea.Net.

___Al doilea spect este legat de felul în care şi-a lansat candidatura la presedintie: într-un mod cinic şi speculativ, încercând să cumuleze capital electoral pe seama intervenţiilor la inundaţii. Acesta este modelul politic promovat de Victor  Ponta. Şi acesta este omul care se pregăteşte să devină preşedintele României. Şi-a lansat candidatura cu ocazia unei calamităţi. Simbolic, deoarece el însuşi este, ca manifestare, o adevărată calamitate politică.

___Cristian Teodorescu
___Fondator Essential News Network
___Fondator Mişcarea Forţa Spiritului Dacic
___http://fortaspirituluidacic.blogspot.ro/
___https://www.facebook.com/fortaspirituluidacic
___https://www.facebook.com/groups/280201685479223/

No comments:

Post a Comment