Pages test

Thursday, September 5, 2013

Wolfram la Roşia Montană

  România deţine recordul mondial în ceea ce priveşte wolframul!_____La Roşia Montană se află zăcăminte uriaşe de uraniu şi de wolfram, mult mai valoroase decat cele de aur! - America nu are zăcăminte de uraniu, iar Rusia nu are zăcăminte de wolfram. Fără aceste elemente, cele două mari puteri sant zero barat in materie de supremaţie militară.

_____Goana străinilor după inestimabilele zăcăminte de la Roşia Montană a căpătat forme din ce în ce mai agresive, tocmai datorită rarităţii şi unicităţii acestora. În aceste vremuri, în care sateliţii-spion răscolesc ţările pînă la adîncimi greu de imaginat. Aşa au fost şi sunt scanaţi toţi  munţii noştrii, marile puteri căutând practic orice, de la secrete dacice străvechi şi vestigii antice, până la minerale şi metale rare. Aşadar, nu avea cum să nu se afle faptul că wolframul, un metal mai scump şi mult mai preţios decît aurul, greu de găsit în lume, se află la Roşia Montană în cantităţi inepuizabile şi în starea cea mai pură.

_____Starea cea mai pură înseamnă că nu mai sînt necesare procedeele costisitoare de decantare a lui. În aceeaşi situaţie se află şi rezervele de uraniu, metalul atît de preţios, care poate fi considerat unul dintre motivele agresiunii NATO în Afganistan. Se spune că în Munţii Khwaja Rawash, situaţi la nord de Kabul, dar şi în Koh Mir Daoud, lîngă Herat şi Kharkiz, din Provincia Kandahar, există cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume. Pentru a ne da seama de adevărata dimensiune a bogăţiilor de la Roşia Montană, ajunge să spunem că România deţine recordul mondial în ceea ce priveşte wolframul. Aşadar, America nu are zăcăminte de uraniu, iar Rusiei îi lipseşte wolframul. Iată cum şi de aici începe supremaţia militară şi lupta pentru cîştigarea acesteia pe plan internaţional...

No comments:

Post a Comment