Pages test

Saturday, September 14, 2013

Pericolul unei noi mineriade

Iliescu scoate de la naftalină „legionarii“ pentru a-i eticheta
pe manifestanţii împotriva exploatării de la Roşia Montană! 

 
  
_____Turbatul de Iliescu îşi pune ciracii să fluture „pericolul legionar“ în contextul în care protestele legate de Roşia Montană au devenit un simbol iconic tratat cu atenţie la nivel mondial. Răzvan Theodorescu, sluga umilă a lui Ion Iliescu reînvie mitul bolşevic al „legionarilor“ şi bagă tema „extremismului“ la înaintare ca în iunie 1990 pentru a instrumenta şi justifica o eventuală reacţie în forţă la adresa protestatarilor împotriva amicilor lui Iliescu de la Gold Corporation. La o emisiune tv recentă, academicianul de serviciu al cârpei kaghebiste, Răzvan Theodorescu, a început să fluture „steagurile verzi“ invocându-l pe Corneliu Zelea Codreanu.
_____„Este un început periculos, foarte periculos, de mişcare anti-sistem. Este ceea ce, în ciuda precarităţii politicienilor de astăzi, România nu merită. Esenţa democraţiei adevărate sunt partidele. Astea sunt cele care dau sens democraţiei. Actualele partide politice reprezintă poporul român.(POFTIM??) A nega sistemul de partide care sunt esenţa democraţiei este un lucru extrem de periculos. Trebuie să fim extrem de atenţi cu aceste acţiuni. Oamenii se adună acolo dintr-un principiu al aglutinării. Nu există o doctrină care să-i unească. Nu sunt totuşi toate condiţiile la noi în ţară la momentul de față ca să se creeze așa ceva. În momentul de faţă, privind foarte obiectiv lucrurile, în România asistem la o panoramă. Normal că acești tineri au o lehamite. Doamne fereşte ca această lehamite să ducă într-o mișcare politică extremistă. Din fericire, această mişcare nu are un lider carismatic. Ar fi o adevărată nenorocire să apară un Zelea Codreanu în momentul de faţă“, a spus Răzvan Theodorescu.
_____Iliescu şi a sa gaşcă de criminali n-au ezitat să meargă încă mai departe, scoţând nu doar „primejdia legionară“ de la naftalină, ci şi minerii. De data asta mineri reali, aduşi împotriva unor fictivi legionari, ca şi pe vremuri.


_____Isteria lui Iliescu a determinat aducerea în Capitală, de către PSD a unor cete de mineri cazați la Hotel Phoenicia din Bucureşti, care ar fi urmat să fie proiectaţi împotriva tinerilor de la Universitate. Un scenariu scelerat care ar fi putut readuce Capitala la demența zilelor negre ale Mineriadei din iunie 1990.
_____„Contactat de reporterii observatorulph.ro, Cristian Albu, preşedintele sindicatului Viitorul Mineritul din Roşia Montană (SVM), nu neagă informaţia conform căreia colegi de-ai lui s-au aflat săptămâna trecută în Bucureşti pentru a protesta.“
_____Demenţă curată, decizia liderilor PSD de a încerca o astfel de mişcare sinucigaşă. În ce mă priveşte abia aştept să văd din nou mineri la Bucureşti, nu de alta dar acum am depăşit de mult etapa flower power şi a încasatului din anii 90.
 

_____S-a mai declanşat şi un alt gen de mineriadă, o mineriadă de presă. O adevărată sarabandă mediatică s-a iscat în ultima vreme, ţinta fiind minarea legitimităţii şi credibilităţii protestelor împotriva exploa­tării aurului românesc de către Benz Steinmetz, Paulson, Soros, acesta din urmă un bun prieten al lui Ion Iliescu, cel care a pus piatra de temelie a Fundaţiei Soros, la braţ cu controversatul speculant.
_____După ce ani de-a rândul activiştii Fundaţiei Soros au protestat faţă de cianurile Roşiei Montane, după nenu­mărate acţiuni „verzi“, după ce Fundaţia Soros a cerut oficial desecretizarea contractului de concesiune dintre statul român şi Gold Corporation, după modelul desecretizării contractului cu compania Sterling, pentru hidrocarburile din Marea Neagră s-a aflat că miliardarul speculaţiilor George Soros a intrat şi el în afacerea aurului. Cinismul întregii poveşti dă măsura acţiunilor „dezinteresate“şi „filantropice“ derulate de psuedo-activişti ai mediului, membri ai „societăţii civile“ stipendiaţi de „rechini“ de tipul Soros sau Mark Rich, alt personaj apropiat de Soros implicat în afacerea aurului dacic.
_____Presiunile făcute de Soros prin amploaiaţii săi pentru blocarea exploatării de la Roşia Montană s-au dovedit doar giumbuşlucuri prin care „filantropul“ încerca să intre în acţionariatul Gabriel Resources. George Soros a intrat, ca acţionar indirect, prin Newmont Mining, care deţine circa 20% din acţiuni, aceasta ocupând poziţia a doua la nivel mondial în rândul companiilor de exploatare a aurului.

_____Mineriada mass-media, fandaxii şi dezinformare cu toptanul

_____Deşi se cunosc mânăriile lui Soros foarte bine, deja, se ventilează de către binevoitori evident finanţati de Gold Corporation tot felul de scenarii abracadrabrante cu privire la manifestările de protest, printre altele că însuşi Soros ar fi în spatele tinerilor adunaţi seară de seară pe străzile Capitalei dar şi în multe alte oraşe ale României într-una dintre cele mai semnificative demonstraţii anti-sistem din ultimii ani.
_____Un site de-al iubitului amic şi vecin din Primăverii al lui Ion Iliescu, este vorba de inega­labilul contorsionist Vladimir Tismăneanu, un ipochimen cu o coloană extrem de elastică,  lansează încă şi mai teribile scenarii. Nici mai mult nici mai puţin Roncea, adică io, împreună cu Putin personal (da chiar aşa Vladimir Putin!!) suntem în spatele protestelor. „In fruntea protestelor de la Bucuresti stateau anarhisti, filorusi si comunisti. In Brasov, legionari. Sa mai spuna cineva ca extremele nu se pupa sau ca protestatarii, de la cei mai cool hipsteri pana la cei mai penibili legionari nu sunt masa de manevra pentru interesele celor care finanteaza miscarea de ani de zile. Organizatorul are intr-una din poze un tricou cu Eurasia lui Alexandr Dughin (ideologul lui Putin), deci face parte din grupurile legionare create si intretinute de Rusia in Romania alaturi de Roncea si prietenii“. Foarte tare. Deci legionarii au reînviat şi în verbiajul lui Răzvan Theodorescu şi în visele umede ale caraghioşilor aşa zişi de dreapta frântă care lansează şi amplifică teme dragi lui Ion Iliescu.
_____Se practică la greu dezinformarea gri, prăfuirea, amestecându-se într-un melanj aiuristic fansamagorii şi date reale, cu privire la vechi şmenari abonaţi la banii de la Soros, Vîntu etc, cum este un Mircea Toma, sau micro-securişti de la SNSPA, din solda lui Pârvulescu, gen Claudiu Crăciun „spontanul“ băgat în faţă de echipa lui Hrebenciuc la mânăria protestelor organizate de PSD în ianuarie. Trebuie să fii foarte dus cu capul pentru a crede că zeci de mii de oameni pot fi plimbaţi pe străzi cu săptămânile de astfel de circari ai societăţii în civil, creaţi de instituţii şi ţinuţi în braţe de servicii, nu neapărat de la noi. Remus Cernea şi ceilalţi ipochimeni ce fac parte din găşculiţele stângiste sponsorizate de alde Soros încearcă ca de obicei să achiţioneze frimituri de imagine publică tocmai pentru a-şi menţine conexiunea la puşculiţa cu bani. Sunt nişte amărâţi de profitori care au o forţă de convingere invers proporţională cu sumele de bani pe care îi încasează.
_____Blocarea exploatării de la Roşia şi nu numai este legitimă din orice unghi de vedere ai privi tema fie şi dacă ne gândim că unul dintre principalii susţinători ai celor de la Gold este Ion Iliescu, un ticălos care a probat apetenţa pentru distru­gerea şi demantelarea patrimoniului românesc. Între timp ies la iveală noi probe ce demonstrează cât de penală şi de ticăloasă este întrega afacere de la Roşia Montană. Rise project a dezvăluit contractele iniţiale, cu totul şi cu totul la marginea legii, pe care s-au întemeiat proiectul Gold Corporation.
_____La originea şmenului de la Roşia Montantă se află un taximetrist din Australia condamnat pentru trafic de droguri, Frank Timiş, care a devenit ca prin minune un „investitor strategic“, de fapt acesta fiind un paravan pentru bandiţi la nivel mondial, cum era Mark Rich, şeful lui Soros, practic. Între timp Mark Rich a decedat dar reţelele au rămas active și-şi fac treaba. Fundatiile lui Marc Rich sunt conduse de Avner Azulay, unul dintre „locotenenţii“ magnatului ce a facut parte din conducerea Mossad. În iunie 1997, una dintre companiile controlate de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic în România.

_____Asociaţii lui Rich erau Dan Voiculescu şi Stefan Margineanu (fost ofiter DIE ), patron în industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul“ lui Rich, Willy R. Strothotte, anunţa perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Mărgineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizări în Romania în petrol şi metalurgie feroasă şi neferoasă.
_____Grija pentru neferoase a lui Voiculescu, de acum, are rădăcini puternice în trecut. Întreg aliotmanul care s-a pornit împotriva protestatarilor este strâns legat de interesele Gold Corporation şi a reţelei Steinmetz, Paulson, Soros.
_____Zilele trecute, Toni Greblă un lider PSD strâns conectat cu clanurile ţigăneşti din Craiova, îi făcea proşti şi tâmpiţi pe manifestanţi, la o televiziune pesedistă, cu ură în priviri şi spume mici şi verzi la bot. De ce atâta ură la adresa tinerilor din stradă? Simplu pentru că Toni Grebla, este un vector direct interesat deoarece el este cel care din postura de şef al Comisiei juridice a Senatului, a promovat in iunie 2009 proiec­tul legislativ de modificare a Legii minelor 85/2003 în vederea eliminarii dificultatilor judiciare intampinate de RMGC - avize de mediu, avize de urbanism, anularea sau invalidarea acestora, certificate de descarcare de sarcini arheologice, exproprieri, lipsa de finantare a autoritatilor centrale sau locale, etc. Cât o fi luat Greblă pentru o astfel de mişcare de filotim?
_____Cum spuneam şi cu altă ocazie întreaga clasă politică a fost şi este direct implicată în distrugerea României iar cianura de la Gold este ca un fel de revelator – scoate la iveală feţele hâde de sub măşti. Rictusul de ură şi vociferările disperate şi scrâșnetele ciracilor lui Ilici, ascunşi sub diferite măşti, arată că forţa manifestărilor anti-sistem chiar i-a scos din minţi pe cei care acum flutură din nou, ca în anii 90, poveştile cu „legionari“.
_____Sursa: George Roncea   

No comments:

Post a Comment