Pages test

Thursday, September 5, 2013

Cauzele blocajului mediatic


CAUZELE BLOCAJULUI MEDIATIC GENERAL!
Roşia Montană: Cati bani(mită) a primit presa de la RMGC în ultimii ani
Unde a dispărut presa? Televiziunile? Antena 3 e aici?
J O S   C E N Z U R A!

_____Peste 2000 de persoane s-au adunat si aseara in Piata Universitatii din Capitala, pentru a protesta faţă de proiectul de exploatare minieră de la de la Roşia Montană, aprobat de Guvern săptămâna trecută. In a doua zi de proteste in strada, oamenii si-au exprimat nemultumirea si in legatura cu presa scandand: “Televiziunile de stiri au boicotat protestul din Piata Universitatii”.Singurele televiziuni care au transmis de la proteste în aceste zile au fost Naşul Tv şi Digi24.

_____S-a scandat: "Jos Guvernul",  "Jos sclavia", "Ruşine!" "Jos Băsescu!", "Jos Ponta!", "Ape curate, nu cianurate" şi "PDL - USL aceeaşi mizerie".
_____Cei care se impotrivesc acestui proiect controversat acuza presa ca a denaturat adevarul in mod repetat si sistematic, la ordinul RMGC (Rosia Montana Gold Corporation).
_____Potrivit Nasul.tv, in urma cu trei ani, compania RMGC a organizat pe banii proprii o deplasare a jurnalistilor – care au acceptat invitatia, in Noua Zeelanda, pentru ca acestia sa constate ca exploatarile pe baza de cianuri nu sunt nocive. Printre jurnalistii care au acceptat invitatia RMGC se regasesc Robert Turcescu, Ioan T. Morar, Mihai Tatulici, Floriana Jucan si Emil Hurezeanu.
_____De asemenea, compania care este insarcinata sa se ocupe cu ducerea la bun sfarsit a acestui proiect, RMGC, ar fi platit presei peste 12 milioane de euro in ultimii 3 ani pentru unele spoturi publicitare, dupa cum precizeaza Cotidianul.ro
_____Potrivit sursei citate, cei mai multi bani au fost platiti in 2009, perioada in care guvernul Videanu sustinea proiectul minier. Astfel, cea mai mare suma de bani a primit-o Realitatea TV, nu mai putin de 2,26 milioane de euro. Urmeaza Money Channel, cu 1,298 milioane de euro si ProTV cu 1,94 milioane de euro. Nici TVR nu a ramas mai prejos, televiziunea publica obtinand un profit de 1,092 milioane de euro din rularea unor spoturi publicitare. Dar Antena 3?
  
_____Unde a dispărut "cel mai urmărit post din România la evenimentele importante"?.
    îî
.
_____In anul 2010, aceeasi companie ar fi schimbat strategia de alocare a bugetelor publicitare in functie de aparteneta politica a posturilor de televiziune si nu de ratingul lor. Astfel, RMGC a platit postul B1TV cu suma de 284.000 de euro, Realitatea TV a primit 230.000 de euro, Antena 1 160.000 de euro, TVR 1 140.000 de euro, iar Antena 3 89.000 de euro. De asta nu transmite nimic "cel mai premiat post din România"! Cel mai premiat de către cine? ŞI PENTRU CE?
_____Şi ziarele au primit de-a lungul timpului bani frumoşi. Spre exemplu, anul acesta, cei mai mulţi bani i-a primit „Săptămâna Financiară", 25,5 mii de euro, urmată de „România Liberă", cu 24,65 mii de euro, „Evenimentul zilei", cu 22,31 mii de euro, şi „Ziarul Financiar", cu 17,65 mii de euro.

No comments:

Post a Comment