Pages test

Thursday, September 5, 2013

Antena 3 NU mai este aici

Nu, Antena 3 NU mai este aici!
A dispărut în spatele munţilor de aur de la Roşia Montană!


_____4 septembrie 2013. Am trecut din nou prin Piata Universitatii. Am participat. Am fost solidar. Ajuns acasa, deschid televizorul. Antena 3 tocmai ia in deradere manifestatia. Ciuvica vorbeste cu dispret de “baietii aia cu bani care striga acolo si care se autointituleaza hipsteri. Habar nu au ce inseamna sa nu ai serviciu”... Gadea rade... Incep comentariile: “au masini de teren, poluante...”, “isi cumpara biciclete de 10 milioane”... “sunt aia care stateau pana acum la o bere prin centrul vechi si acum au gasit alt teren de joaca”, “o sa se plictiseasca si pleaca acasa...”. Gadea rade ironic. Acesta este acelasi post de televiziune care vorbea doar la superlativ de mitingurile de protest de anul trecut. Transmiteau fara incetare, chiar si atunci cand in piata mai ramanea doar domnul acela cu barba, membru PNL, care invartea la nesfarsit un drapel tricolor.
_____Imi aduc aminte insa ca mitingurile acelea le serveau interesul: il aduceau pe dl. Ponta la putere. Pe Ponta, pe Antonescu si pe Voiculescu. Adica PSD, PNL si PC-Antena3. Atunci jurau la unison, cu mana pe Biblie, ca vor opri exploatarea de la Rosia Montana. Acum interesele lor sunt altele. Mitingurile de protest din Piata Universitatii ii deranjeaza. Oamenii de acolo, din piata, sunt niste imbuibati care nu inteleg ce inseamna sa fii sarac, sa nu ai serviciu. 
_____Asa au comentat ieri seara cei de la Antena 3, din studioul emisiunii lui Gadea. Adevarul e insa altul. Oamenii aia probabil ca ii impiedica sa fure in liniste ce a mai ramas de furat in tara asta. Adevarul este ca in piata Universitatii au ramas doar protestatarii. Fata in fata cu jandarmii. La fel ca anul trecut. La fel ca in anii 90. Cateva sute sau cateva mii de idealisti, care mai cred inca in niste principii amarate. Domnule Ciuvica, domnule Gadea, domnule Badea... Antena 3 nu mai este aici. De fapt, nu a fost niciodata. A disparut in spatele muntilor de aur de la Rosia Montana. Pana la urma, oricine poate fi cumparat. Chiar si cei de la Antena 3. Si atunci ma intreb daca nu cumva DNA are dreptate in privinta Antenei 3, a patronului Voiculescu si a directorului Gadea? Da, Antena 3 NU mai este aici!
_____Sursa: Andrei Radu

No comments:

Post a Comment