Pages test

Thursday, February 28, 2013

Miting antiChevron la Bârlad!

Planul de distrugere a României continuă. La Bârlad a avut loc un nou miting antiChevron. Peste 8.000 de oameni s-au mobilizat şi au protestat împotriva de exploatării gazelor de şist!
DISTRIBUIŢI MAI DEPARTE!
Filmări de la proteste (netransmise la tv) AICI:
____________________________________________________________________________________
____Manipularea mediatică extrem de periculoasă prin neprezentarea evenimentelor esenţiale continuă. Scopul rămâne acelaşi: controlul populaţiei, manipularea opiniei publice şi menţinerea la putere a unui sistem subordonat puterilor străine, sistem care supune România unui proces de distrugere premeditată şi controlată!
____________________________________________________________________________________

La început s-a lucrat pe ascuns, dar acum este OFICIAL: În România este liber la gazele de şist! ANRM: "Exploatarea gazelor de şist din România NU este interzisă".

____Ca prim-ministru, Victor Ponta declara la începutul anului că exploatarea gazelor de şist nu poate fi luată în discuţie decât peste câţiva ani. "România poate acorda dreptul de explorare, nu de exploatare. Problema corectă este impactul asupra mediului, explorarea nu produce efecte negative. Patru, cinci ani doar se explorează, după patru-cinci ani, iar în fiecare an tehnologia avansează, dacă se constată că avem gaze de şist şi nu există probleme pentru mediu, se poate începe exploatarea. În 6 - 8 ani România nu va mai avea nevoie să importe gaze", a declarat Victor Ponta, pe 25 ianuarie. Apoi s-a răzgândit. Brusc.

Bârladul cere socoteală în primul rând USL-ului   
GISC Bârlad acuză USL-ul de trădare

____"USL-ul dă lincenţe de exploatare Chevron-ului, împotriva voinţei noastre!" "Aţi minţit ca să fiţi votaţi, acum că aţi ajuns pe scaune faceţi exact lucrurile pe care le-aţi condamnat la guvernele Boc şi Ungureanu!!"
____Am afirmat la mai multe televiziuni încă din primăvara lui 2012 că pentru USL miza nu este oprirea exploarării gazelor de şist, ci ajungerea la putere în vederea beneficiării de sumele uriaşe care se vehiculează în jurul celor care sunt la guvernare, pentru a facilita exploatarea. Din păcate exact cum am spus atunci, se întâmplă acum. Deci o manipularea ordinară, predictibilă, în care mafia guvernamentală câştigă bogăţii fabuloase distrugându-ne ţara, averea naţională şi viitorul. Asta a însemnat şi încă înseamnă pentru popor lipsa de opţiune politică. Aşa că folosind lipsa de opţiune, pe principiul răului cel mai mic, care pare că ne urmăreşte ca un blestem, într-o batjocoră crâncenă la adresa poporului român, Victor Ponta şi-a contrazis total afirmaţiile anterioare pe această temă. Bârladul răspunde foarte corect: "Numai trădătorii coabitează."
____Adevărul este că din punct de vedere politic, Victor Ponta nu este decât o păpuşă credincioasă în mâinile păpuşarului expert Traian Băsescu. De aceea, urmând exact acelaşi profil de obedienţă certificat de Emil Boc, a şi ajus prim-ministru. Toate conflictele preşedinte/prim-ministru sunt doar un teatru de suprafaţă, create special pentru a nu arăta public ceea ce a arătat Boc, şi anume faptul că Traian Băsescu conduce guvernul.
____Să ne amintim că USL-ul a folosit mişcările de stradă şi a confiscat dezideratele pieţelor, pentr a se legitima ca alternativă şi a ajunge la guvernare. Cum a ajuns, a semnat un memorandum de politici economice şi financiare cu FMI, în care s-a angajat ca până la sfârşitul acestui an să privatizeze tot ce a mai rămas în România.


____Ca unul dintre cei care a organizat proteste şi a suferit pentru asta, cu adâncă mâhnire trebuie să spun că dacă la Bucureşti eram 8000 de oameni şi imediat după referendum, la demonstraţiile din jurul Palatului Cotroceni, nu mai reuşea nici Gitenstein, nici Gordon şi nici Departamentul de Stat American să îl impună pe dictatorul criminal Traian Băsescu.
____Deci iată cum este evident faptul că tot răul României pleacă de la marile puteri şi de la organisme precum Banca Mondială şi FMI, sau corporaţii uriaşe precum Chevron, care nu fac decât să fie constructorii şi precursorii noii ordini mondiale. "Afirmaţia Numai trădătorii coabitează." de la Bârlad se completează foarte bine cu una dintre pancardele pe care le-am împărţit în Piaţa Universităţii: "Toate partidele sunt compromise". Şi nu degeaba strigam noi de atunci: "PDL-USL, aceiaşi mizerie!" La ora actuală în România nu există partide politice, ci doar o mafie politică. Este o nevoie uriaşă de o mişcare nouă, la toate nivele: spiritual, politic şi social. Acesta este scopul nostru şi al acestei mişcări care o pregătim, mişcare iniţiată şi pe internet, prin reţeaua de site-uri Noua Revoluţie Luminată. Este nevoie de oameni care doresc să se implice la orice nivel, fie şi doar la nivelul internetului, care rămâne una dintre cele mai mari arme ale noastre.
____Să nu uităm că la ora actuală România nu este ce scrie în constituţie, anume un stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Este o ţară însclăvită de marile puteri şi acum anexată Washington-ului ca o unitate administrativă. Şi să nu uităm că la ora actuală România nu are un preşedinte ales de popor, ci un dictator impus pe faţă de Departamentul de Stat American. De aceea FMI, asasinii economici şi corporaţiile gigantice americane îşi permit să vină şi să facă legea în ţara noastră. De aceea România a devenit un poligon experimental pentru globalizare şi instaurare a noii ordini mondiale. Şi de aceea trebuie acţionat de urgenţă, până nu va fi prea târziu.
_______________________________________________________________________________________


____EXEMPLU CLAR DE CREDINŢĂ AUTENTICĂ TRĂITĂ ŞI APLICATĂ CONCRET, ÎN ATENŢIA TUTUROR, INCLUSIV A MARILOR PRELAŢI, SPRE URMAREA EXEMPLULUI. DACĂ AR FI EXISTAT MAI MULTE VOCI CA ACEASTA, CUM AR MAI PUTEA FI SUBJUGATĂ ROMÂNIA?
____Respect pentru protopopul Bârladului, care a fost întrebat: „Părinte, nu ţi-e teamă?”. „De ce să îmi fie teamă? Eu ştiu un singur lucru: omul se naşte o singură dată şi moare o singură dată, dar acum depinde cum mori. Prefer să mor cu fruntea sus decât cu capul în noroiul Chevron-uluI! Nu mă împinge nici un alt interes decât acela de a-mi apăra dreptul la viaţă, al meu, al familiei mele şi al credincioşilor pe care mi i-a dat Dumnezeu. Şi mai ştiu ceva: Dumnezeu ne va judeca pe fiecare - şi mai ales pe noi, preoţii - şi pentru lucrurile bune pe care le puteam face şi nu le-am făcut.
____Peste 8.000 de persoane din mai multe judeţe ale ţării, între care preoţi, dar şi oameni politici, au protestat, miercuri după-amiază, la Bârlad, faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist în România, mitingul de protest încheindu-se cu un marş pe străzile municipiului.
____Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile (GISC) Bârlad a organizat un nou miting de protest în municipiul Bârlad, al treilea în ultimul an, faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist în judeţul Vaslui, manifestaţie la care au participat peste 8.000 de persoane, inclusiv preoţi şi oameni politici. Ca şi la acţiunile similare din primăvara anului trecut, protestatarilor din judeţul Vaslui li s-au adăugat oameni din judeţele Constanţa, Galaţi, Buzău, precum şi din municipiul Bucureşti.
____După ce au parcurs pe jos, sub supravegherea Poliţiei şi a Jandarmeriei, distanţa dintre Fabrica de Confecţii şi Piaţa Civică din Bârlad, manifestanţii s-au oprit în faţa Primăriei din localitate, unde au dat citire unei proclamaţii împotriva exploatării gazelor de şist.

____"Prin această proclamaţie - protest, nu am cerut nimic altceva decât să fim consultaţi, ca şi societate civilă, pe marginea acestui subiect atât de important, explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice. Din toate consultările şi discuţiile pe care le-am avut până acum cu specialişti în domeniu, lucrurile sunt foarte grave. Până acum, materialele prezentate de GISC în diversele întâlniri publice nu au fost contrazise de nimeni. De aceea, nu putem să acceptăm să fim victimele celor de la Chevron, care sunt foarte hotărâţi să înceapă treaba. Ei sunt siguri de acest lucru pentru că au sprijin din partea celor care ne reprezintă, de la cel mai înalt nivel şi până la nivelul autorităţilor locale", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX unul dintre membrii GISC Bârlad, generalul Neculai Olaru.
____Proclamaţia va fi înaintată de Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile (GISC) Bârlad către Preşedinţie, Guvern, Parchetul General şi chiar Direcţia Naţională Anticorupţie. Protestul celor peste 8.000 de oameni s-a încheiat printr-un marş pe bulevardul principal din Bârlad, până în faţa Grădinii Publice din municipiu. Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a eliberat, în ultima lună, trei certificate de urbanism pentru tot atâtea perimetre din judeţul Vaslui unde compania americană Chevron intenţionează să facă prospecţiuni pentru o posibilă exploatare a gazelor de şist.
____Chevron deţine în România un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad şi trei perimetre în judeţul Constanţa, respectiv Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti. Acordurile pentru cele trei perimetre de la malul Mării Negre vizează explorarea, dezvoltarea şi exploatarea perimetrelor. Compania intenţionează să înceapă în a doua jumătate a acestui an forarea unui puţ de explorare la perimetrul de gaze de şist de la Bârlad şi va iniţia studii seismice pentru cele trei perimetre din judeţul Constanţa.


No comments:

Post a Comment