Pages test

Wednesday, January 2, 2013

SUA a evitat prăpastia fiscală

SUA au evitat "prăpastia fiscală". Bogaţii americii vor plăti mai mult, creând un precedent pozitiv unic la nivel internaţional. Video.
Obama: "Am promis, am reuşit."


____Congresul american a adoptat marţi proiectul de lege menit să ducă la evitarea aşa-numitei "prăpăstii fiscale", respectiv a unor majorări de taxe şi reduceri de cheltuieli care ar fi intrat automat în vigoare anul acesta şi care ar fi creat riscul intrării economiei Statelor Unite într-o nouă recesiune, scrie The Wall Street Journal.
____Actul normativ a trecut marţi de Camera Reprezentanţilor din Congres, după ce acesta a fost adoptat cu o seară înainte de Senat. Compromisul la care au ajuns republicanii şi democraţii vizează în principal majorarea unor taxe pentru persoanele cu venituri peste medie. Cu toate acestea, proiectul de lege lasă nerezolvate o serie de alte aspecte privind structura bugetului pentru 2013.
____"Unul dintre pilonii campaniei mele prezidenţiale era de a schimba un cod al impozitelor ce era prea favorabil celor bogaţi în detrimentul clasei de mijloc. În această seară, am reuşit acest lucru datorită unor democraţi şi republicani din Congres", a declarat Obama.
____"Mulţumită democraţilor şi republicanilor din Congres voi ratifica o lege care va majora taxele plătite de cei 2% cei mai bogaţi dintre americani, prevenind astfel mărirea contribuţiilor pentru clasa de mijloc, măsură care ar fi putut readuce economia în recesiune şi care ar fi avut un impact sever asupra familiilor din toată America", a explicat preşedintele american, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la scurt timp după ce Congresul a adoptat proiectul de lege.
____Odată ce preşedintele va semna documentul, SUA vor scăpa de riscul intrării într-o "prăpastie fiscală", cu toate că oficialii americani au depăşit termenul limită pentru adoptarea măsurilor necesare, respectiv 1 ianuarie 2013. Aceasta înseamnă că, tehnic, Statele Unite s-au lovit deja de ceea ce mai este numit "zidul bugetar".
____În urma votul din Congres, preşedintele Obama s-a întors în Hawaii, unde se afla în concediu alături de familia sa.
____Sursa: Gandul.info


No comments:

Post a Comment