Pages test

Sunday, October 28, 2012

Un uragan puternic loveşte New Yorkul

URAGANUL SANDY ÎNCHIDE ORAŞUL NEW YORK. 
Aproape 400.000 de oameni vor fi EVACUAŢI!

 ___ New York se pregăteşte de cel mai puternic uragan din ultimii 100 de ani: uraganul Sandy este aşteptat să ajungă deasupra celui mai mare oraş din SUA luni dimineaţă (luni după-amiază, după fusul orar al României) , cele mai puternice vânturi fiind aşteptate în noaptea de luni spre marţi. Autorităţile din New York au luat deja măsuri drastice de securitate, după cum puteţi citi mai jos. Presa din SUA îşi ţine cititorii la curent cu ultimele evenimente (link-uri utile: CNN, Reuters, NYPost).
____Oraşul New York va închide reţeaua de transport public, inclusiv metroul, duminică începând cu ora locală 19.00 (01.00 ora României), în aşteptarea uraganului Sandy, a anunţat guvernatorul statului, Andrew Cuomo, relatează AFP. În afară de metrou, oraşul cu opt milioane de locuitori a decretat, de asemenea, închiderea parcurilor, a zonelor de joacă şi a plajelor duminică după-amiază.
____CNN scrie că primarul din New York, Michael Bloomberg, a declarat că locuitorii din anumite zone ale New Yorkului vor primi mandate obligatorii de evacuare, întrucât apa ar putea depăşi trei metri, iar viteza vântului va ajunge la 112 km/h, în anumite regiuni din New York.
____BBC avansează şi o cifră în ceea ce priveşte numărul de locuitori care ar trebui evacuaţi: în jur de 375.000 de new-yorkezi din Brooklyn, Bronx, Queens, Manhattan şi State Island. În plus, 3.200 de zboruri au fost anulate duminică pe aeroporturile din New York, cel mai mare oraş din Statele Unite, şi din alte oraşe de pe coasta de est. Air France a anulat toate zborurile prevăzute pentru luni către New York şi Washington, în timp ce companiile americane au anulat sute de zboruri interne. Aeroportul din New York ar urma să rămână deschis duminică, potrivit autorităţilor, care au avertizat însă pasagerii în privinţa unor eventuale perturbări ale traficului aerian.
____Uraganul Sandy, format în Atlantic, este de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, de cinci nivele, şi suflă pe o întindere foarte mare, de cel puţin 800 de kilometri, potrivit Centrului naţional pentru uragane, cu sediul la Miami.Efectele acestuia s-au făcut simţite duminică de-a lungul coastei, mai ales în North Carolina şi Maryland, unde mai multe zone au fost inundate din cauza creşterii nivelului apelor.
____Până acum, 65 de oameni din America Centrală au murit din cauza uraganului Sandy. În total, acesta ar putea provoca pagube de 1 miliard de dolari.
____Sursa: Gandul.info

No comments:

Post a Comment