Pages test

Monday, October 1, 2012

Da, ne gândim la UN NOU referendum.


Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA: Ştiu că unii în România se gândesc la un nou referendum pentru înlăturarea preşedintelui
Philip Gordon: "Continuăm să urmărim România foarte strâns".
Atât de strâns, încât la noi democraţia nici nu poate să mai respire.

Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat că este la curent cu intenţiile unor politicieni de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe preşedintele Traian Băsescu, însă trebuie respectate "procedurile constituţionale".
 _________________________________________________________________________________
1: Barroso a fost cel care a cerut impunerea pragului de 50% plus unu, pentru a se asigura că Băsescu se va întoarce la Cotroceni. Barroso a cerut pragul la ordinul Departamentului de Stat American.
2: SUA nu interferează în afacerile interne ale României. SUA conduce afacerile interne ale României.
3: Departamentul de Stat American instaurează o dictatură prin agentul de influenţă Băsescu, iar oficial se afirmă că democraţia este credibilă în România. Practic "credibilitatea" e în funcţie de gradul de control exercitat asupra româniei, iar în mod oficial, pe plan extern Băsescu a ajuns să fie sinonim cu democraţia. 
4: SUA ne cere ca sclavia româniei să fie recunoscută ca "o democraţie matură" pe plan intern.
5: Toate îngrijorările externe privind ameninţările la adresa instituţiilor democratice şi independenţa sistemului judiciar sunt nejustificate. În principal datorită influenţelor SUA, în România nu mai există demult nici instituţiil democratice şi nici vreo independenţă a sistemului judiciar.
6: În România nu se gândesc doar  "unii" la înlăturararea dictatorului Băsescu. Majoritatea românilor se gândesc la asta! Şi nu va reuşi nimeni să ne facă să ne gândim la Băsescu ca la un preşedinte.
7: Singura îngrijorare reală a SUA: să nu piardă controlul asupra României.
_________________________________________________________________________________

Hillary Clinton ar trebui să fie la curent şi cu votul a 7.400.000 de români, care au spus NU lui Băsescu şi care spun DA UNUI NOU REFERENDUM. 
FĂRĂ PRAG, FĂRĂ ÎNALTA POARTĂ AMERICANĂ, FĂRĂ REDDING ŞI FĂRĂ BARROSO.
_________________________________________________________________________________

CINE CONTROLEAZĂ DEPARTAMENTUL DE STAT AMERICAN:
http://thezog.wordpress.com/who-controls-the-state-department/
CLARIFICĂRI NECESARE: ADEVĂRUL DESPRE STRUCTURA DSA:
 _________________________________________________________________________________
_____"În mod clar, continuăm să urmărim România foarte strâns. Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească", a afirmat oficialul SUA. - La nivel diplomatic, această afirmaţie constituie o ameninţare directă. În traducere liberă: "Dacă nu îl acceptaţi pe Băsescu rupem toate parteneriatele strategice cu România" -
_____Declaraţia sa a fost făcută într-un briefing de presă la sfârşitul săptămânii trecute, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist român despre ce ar trebui să facă România în viitor pentru a-şi recâştiga încrederea şi dacă Washingtonul mai este îngrijorat cu privire la situaţia din România.
_____"Îngrijorările noastre în acest caz particular au avut de-a face, aşa cum bine ştiţi, cu eforturile de a schimba rezultatele aparente ale referendumului de demitere a preşedintelui. Am fost şi suntem foarte atenţi să nu interferăm în afacerile interne ale României, însă am vrut să fie clar că lumea, comunitatea internaţională, nu va considera legitimă schimbarea procedurilor de vot după desfăşurarea referendumului şi în contradicţie cu ceea ce Curtea Constituţională a hotărât. Am subliniat importanţa respectării oricărei decizii a Curţii Constituţionale, iar acesta a fost testul credibilităţii democraţiei din România. Şi sunt mulţumit că pot spune că aceasta este ceea ce şi guvernul a făcut în cele din urmă. Cu toate că am auzit despre posibile fraude ale votului şi deliberări despre un potenţial refuz de a accepta hotărârea Curţii Constituţionale, Curtea a decis, listele de votanţi care au fost folosite au fost respectate, iar preşedintele suspendat a fost reinstaurat conform statului de drept. Iar acesta este rezultatul corect", a argumentat Gordon.
- Preşedintele a fost demis conform voinţei poporului, cu o majoritate zdrobitoare, şi reistaurat ca dictator oficial ca urmare a presiunilor exercitate de Departamentului de Stat American, inclusiv prin intermediul unor oficili europeni. Deci albul este negru şi negrul este alb. E "corect" doar ce se decide la Washington.
_____De asemenea, el a arătat că aceste evoluţii pot fi interpretate ca indicând că în România este o democraţie matură, ceea ce reprezintă un "lucru foarte pozitiv". "Şi în acest sens, cred că este probabil corect să afirm că România a câştigat credibilitate în ochii Statelor Unite, cred că şi în ochii partenerilor europeni, prin respectarea statului de drept, chiar şi atunci când aceasta contravenea intereselor pe termen scurt ale celor care deţineau puterea în acea perioadă tranzitorie. Cred că acesta este un semn al unei democraţii mature şi cred că este un lucru foarte pozitiv", a afirmat Gordon. - Mai exact pozitiv pentru cine? -
_____Oficialul Departamentului de Stat declara şi în urmă cu o săptămână că Administraţia SUA este mulţumită de faptul că Guvernul de la Bucureşti îşi menţine angajamentul de a respecta deciziile Curţii Constituţionale.
_____"În România, ne-am exprimat îngrijorările privind ameninţările la adresa instituţiilor democratice şi independenţa sistemului judiciar. Am fost în mod particular îngrijoraţi cu privire la modul de desfăşurare a referendumului de demitere a preşedintelui (Traian Băsescu - n.r.), deoarece Guvernul a părut că schimbă regulile în timpul procesului şi erau acuzaţii credibile de fraudă la vot şi încercări de constrângere a Curţii Constituţionale. Suntem mulţumiţi să vedem că Guvernul îşi menţine angajamentul de a respecta deciziile Curţii Constituţionale. Avem speranţa că România va depăşi această criză cu un angajament reînnoit pentru menţinerea puterii şi independenţei instituţiilor sale democratice", a afirmat Gordon, într-un discurs rostit la un forum despre Europa Centrală desfăşurat la Washington DC.
_____De asemenea, Gordon a evidenţiat că alianţa SUA cu ţările Europei Centrale are rădăcini şi în angajamentul comun de a respecta valorile democratice. "Deoarece alianţa noastră este bazată pe aceste valori comune, nu am avut rezerve de timiditate în a aminti partenerilor noştri de obligaţiile lor de a promova şi proteja principiile democratice", a mai spus Gordon. - Nu au cum să aibe rezerve de timiditate, deoarece au resurse imense de tupeu politic, aroganţă şi tehnici de manipulare subliminală. În plus, cine a văzut vreodată timiditate la imperialişti? -
_____Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a făcut în 13 august o vizită la Bucureşti, "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului". El a avut întâlniri cu Traian Băsescu, suspendat din funcţie la acea vreme, cu preşedintele interimar de atunci, Crin Antonescu, cu premierul Victor Ponta, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. La finalul vizitei, Philip Gordon a declarat că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus. - În limbaj diplomatic, când spui că ai auzit "ceea ce trebuia", confirmi că toată lumea ţi-a executat ordinele. Tot aici se reflectă şi condiţia noastră istorică: încă suntem forţaţi să le spunem în "marilor puteri" ce trebuie. Şi să şi facem ce trebuie. Adică ce e mai bine pentru ei. -
_____"Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat", a spus Philip Gordon. - Dar faptul că 4 membrii ai Curţii Constituţionale au fost numiţi direct de Băsescu, nu ridică semne de întrebare privind legitimitatea rezultatului? -
_____De asemenea, Philip Gordon a spus, într-o întâlnire la Bucureşti cu reprezentanţi ai societăţii civile, că nu s-ar fi aflat în România la mijlocul lunii august dacă Statele Unite nu ar fi avut senzaţia că aici se întâmplă ceva foarte important şi care alunecă în direcţia greşită.
_________________________________________________________________________________
NOI, 7.400.000 DE ROMÂNI, SPUNEM DA UNUI NOU REFERENDUM.

 NU VOM FI POPOR SUPUS UNUI DICTATOR IMPUS!
 _________________________________________________________________________________

No comments:

Post a Comment