Pages test

Saturday, September 8, 2012

Marşul tăcerii Anti-Chevron

Marşul tăcerii anti-Chevron- 2000 de oameni au spus într-un glas „Suntem vii, vom face ori de câte ori este nevoie 
actiuni de protest si aici nu veti intra!”.

 

_____Marş asearã, începând cu orele 19.30, Bârladul a fost din nou orasul care s-a rãzvrãtit împotriva faptului cã în zonã exploatarea gazelor de sist prin metode neconventionale începe încet-încet sã devinã realitate. Condusi de preoti, 2000 de bârlãdeni cu lumânãri (candele) în mâini au mãrsãluit prin Bârlad de la un capãt la altul – circa 7 kilometri -, atrãgând din nou atentia asupra pericolului exploatãrii gazelor de sist prin metode neconventionale.
_____Cu candele rosii în mâni, cu pancarte si lozinci, copii de grãdinitã, elevi, adolescenti, oameni în toatã firea, pensionari si din absolut toate categoriile sociale, au manifestat pasnic, începând din zona Confectii pânã la Grãdina Publicã, pe strada principalã a Bârladului. Cu preotii în frunte oamenii au cântat „Cu noi este Dumnezeu” si „Tatãl nostru”, au spus rugãciuni si au avut de transmis doar un singur lucru celor de la Chevron si politicienilor români: „Suntem vii, vom face ori de câte ori este nevoie actiuni de protest si aici nu veti intra!”
_____Pe tot parcursul marsului, care s-a încheiat la orele 21.00, peste 60 de jandarmi, politisti si agenti ai politiei locale, precum si agenti de circulatie au asigurat buna desfãsurare a actiunii, initiatã de Grupul de Initiativã al Societãtii Civile din Bârlad, condus de protopopul Vasile Lãiu. Pe tot parcursul protestului nu au avut loc incidente. Alãturi de preoti si cei aproape 2000 de bârlãdeni au fost câtiva consilieri locali si oameni de afaceri din Bârlad.

_____Sursa: Adevarul.ro

 

1 comment:

 1. Fracturarea hidraulica : Romania este obligata sa inceapa fracturarea hidraulica, dovada este fuziunea dintre guvern si marile corporati (fuziunea dintre guvernul american si marile corporati)


  Guvernul se foloseste de puterea politica pentru a proteja fracturarea hidraulica
  Fracturarea hidraulica polueaza apa peste tot in tara (http://grist.org/natural-gas/2011-09-14-josh-fox-natural-gas-fracking-documentary-gasland-wins-emmy/). Un nou studiu publicat de revista Ground Water spune ca fluidele extrem de toxice folosite in fracurarea hidraulica pot migra in putin ani in apa din panza freatica (http://www.propublica.org/article/new-study-predicts-frack-fluids-can-migrate-to-aquifers-within-years).
  Guvernul american de putin timp a recunoscut ca fracturarea hidraulica poate produce cutremure (http://www.washingtonsblog.com/2011/08/its-official-human-activity-can-cause-earthquakes.html).Se poate vedea asta si aici - http://www2.seismosoc.org/FMPro?-db=Abstract_Submission_12&-sortfield=PresDay&-sortorder=ascending&-sortfield=Special+Session+Name+Calc&-sortorder=ascending&-sortfield=PresTimeSort&-sortorder=ascending&-op=gt&PresStatus=0&-lop=and&-token.1=ShowSession&-token.2=ShowHeading&-recid=224&-format=%2Fmeetings%2F2012%2Fabstracts%2Fsessionabstractdetail.html&-lay=MtgList&-find. Unele companii recunosc acum acest lucru - produc cutremure (http://articles.businessinsider.com/2011-11-07/europe/30368594_1_shale-gas-fracking-process-tremors).
  De foarte putin timp o lege a fost adoptata in statul Pennsylvania (http://www.legis.state.pa.us/CFDOCS/Legis/PN/Public/btCheck.cfm?txtType=PDF&sessYr=2011&sessInd=0&billBody=H&billTyp=B&billNbr=1950&pn=3048) care permite accesul medicilor la informatii despre substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica, dar restrictionate la schimbul de informatii dintre doctor si pacient . Vezi articole despre asta aici - http://www.motherjones.com/environment/2012/03/fracking-doctors-gag-pennsylvania, http://truth-out.org/index.php?option=com_k2&view=item&id=7323:fracking-pennsylvania-gags-physicians.
  Castigatorul premiului Emmy pentru filmul documentar - Gasland - a fost arestat in Congresul American pentru ca a incercat sa filmeze o dezbatere pe tema fracturarea hidraulica (http://green.blogs.nytimes.com/2012/02/01/gasland-filmmaker-arrested-at-capitol-hearing/). Actorul American Mark Ruffalo a fost pus pe lista "terror watch" dupa ce a organizat spectacole pentru a arata ce inseamana fracturarea hidraulica. Se poate verifica asta aici - http://blog.sfgate.com/dailydish/2010/11/23/mark-ruffalo-on-terror-advisory-list/#ixzz16GVkAsQR. Washington Post a publicat in martie ca FBI investigheaza activitatile activistilor si organizatilor antifracturare hidraulica (http://www.washingtonpost.com/national/health-science/as-eco-terrorism-wanes-governments-still-target-activist-groups-seen-as-threat/2012/02/28/gIQAA4Ay3R_story.html).
  Statul Pennsylvania a angajat o firma israeliano-americana pentru a pune la cererea statului nume cu potentiali oponenti ai guvernului. Toti acesti oponenti guvernamentali sunt considerati potentiali teroristi. Firma israeliano-americana Institute of Terrorism Research and Response (ITRR) se descrie pe sine ca o corporatie non-profit israeliano-americana creata pentru a ajuta organizatiile sa reuseasca si sa prospere intr-o lume amenintata de terorism (http://www.terrorresponse.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=30&Itemid=2). ITRR considera adversarii fracturare hidraulica a fi potentiali teroristi (http://web.archive.org/web/20100926050924/http://www.weny.com/News-Regional.asp?ARTICLE3890=9156026)

  ReplyDelete