Pages test

Thursday, August 23, 2012

ATENTAT GRAV LA SINGURANŢA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - PARTEA 2 -


DICTATURA FONDULUI MONETAR INTERNAŢIONAL
 IN ROMANIA_____Fondul Monetar International (FMI) a publicat scrisoarea de intentie convenita cu Guvernul in urma celei de-a patra evaluari a acordului preventiv, din ianuarie-februarie, in care se reitereaza, in mare parte, angajamentele luate anterior.

_____- "Vom incerca sa eficientizam sistemul fiscal, pornind de la recomandarile asistentei tehnice FMI. Concret, aceste masuri vor include: simplificarea schemelor de amortizare a mijloacelor fixe, simplificarea declararii si platii impozitelor pe castigurile de capital, simplificarea mecanismului de deduceri pentru impozitul pe venit, elaborarea unei strategii de revizuire a bazei impozabile pentru impozitele pe proprietate si elaborarea unui plan de ajustare a cotelor de accize pentru a se asigura mentinerea valorii reale", se arata in scrisoarea de intentie. IN REALITATE, ASA ZISELE RECOMANDARI SUNT DE FAPT DIRECTIVE, ORDINE SI DISPOZITII, IMPUSE ROMANIEI DE FMI, CARE ESTE IN FAPT O STRUCTURA SUPRASTATALA.

_____Noutatile importante:
_____- Continuarea privatizarii companiilor de stat.
_____- Salariile in sectorul public vor fi inghetate in continuare, la fel ca pensiile.
_____- Reducerea numarului de angajati in sectorul public va continua prin politica de inlocuire a unui singur angajat din 7 care parasesc sistemul.
_____- Guvernul a reintarit sustinerea eforturilor de elaborare si implementare a unor reforme cuprinzatoare in sectorul sanitar- adica continuarea procesului de distrugere al intregului sistem sanitar, care este deja in stadii foarte avansate.
_____- Statul Roman este fortat sa reafirme angajamentul privind liberalizarea pietei energiei si gazelor.
_____- In sectorul energiei electrice, preturile reglementate pentru consumatorii casnici si non-casnici vor trebui sa creasca din nou de la jumatatea anului, cu procentaje de 5% şi, respectiv, 10%, până la jumătatea lunii septembrie, a declarat Erik de Vrijer în cadrul unei conferinţă de presă.

_____Noi “prevederi” in domeniul transporturilor:
_____- Pentru CFR Marfa, Guvernul se angajeaza pentru revizuirea contractului de activitati pana la finele lui februarie 2012, Reducerea, pana la finele lunii martie 2012, a numarului de angajati cu 28 de posturi ce erau initial la Interventii, reducerea cheltuielilor de personal si de intretinere si reorganizarea si rationalizarea punctelor de sectionare, incepand cu 1 aprilie 2012. In ascuns, se vrea continuarea procesului de licitare a obligatiilor de servicii publice si intretinere infrastructura pentru 1600 kilometri de cale ferata extinsa, aducand numarul total de kilometri de linie aflate sub management privat la 4000 de kilometri. CFR Marfa si CFR Calatori trebuie sa prezinte, pana la mijlocul lunii aprilie, o analiza privind posibila fuziune a companiilor de intretinere din subordinea celor doi operatori de transport feroviar, dar si sa valorifice(IN INTERESUL CUI?) pana la sfarsitul lunii iunie inventarul de vagoane scoase din uz. Scrisoarea stabileste ca obiectiv pentru CFR Calatori majorarea veniturilor cu 6% in acest an, in particular prin inchirierea tuturor spatiilor publicitare disponibile.
_____- Metrorex ar trebui sa stabileasca, pana la sfarsitul lunii iunie, noi programe de functionare adaptate la cerintele pietei si sa creasca veniturile prin introducerea in circulatie, de la inceputul anului viitor, a 16 noi garnituri.
_____- FMI a mai solicitat ca Tarom sa aplice un program de reducere a cheltuielilor prin revizuirea rutelor de calatorie, a flotei de aeronave si a structurii de organizare, releva scrisoarea de intentie. Prospectul de privatizare a unei participatii de cel putin 20% din actiunile Tarom, prin oferta publica initiala, ar trebui publicat pana la finele lunii mai, astfel incat operatiunea sa fie finalizata pana la jumatatea anului.
_____- La Posta Romana, FMI a cerut reducerea personalului cu cel putin 600 de angajati pana la finele lunii martie si reducerea numarului de oficii postale de la 5.835 la sub 5.700!
_____- O altă "recomandare" a FMI este legată de baza de impozitare, care „ar trebui extinsă la activitatea agricolă şi a persoanelor fizice autorizate”! De asemenea, pentru firmele aflate sub plafonul de TVA (acelea care au cifre de afaceri sub 220.000 de lei pe an) trebuie introdus „un sistem de impozitare simplificată”, mai cere FMI. Deci introducerea de noi taxe!

 ____ Dobânzi de sute de milioane de euro
_____In anul 2011, Romania a platit FMI dobanzi de peste 300.000.000 Euro, după ce a mai achitat anterior o suma similara.
Graficul de plati:

_____Continuarea acordului cu FMI in forma actuala este deja daunatoare tarii, asa ca prelungirea dupa 2013 ar fi periculoasa, crede analistul economic Ilie Serbanescu. "Cat timp va continua acordul cu FMI nu se va schimba nimic in Romania. Nu conteaza ca avem un nou guvern. Nu Primul Ministru conduce, ci Jeffrey Franks e prim ministru, iar pe acesta inca nu l-a dat nimeni jos", comenteaza analistul.No comments:

Post a Comment